Suomenkieliset e-kirjat

Jokaisella on haaveensa nuorena, tulla joksikin ja niin. Blazen haave on päästä lentämään avaruusaluksia. Tie lentäjäksi tyssää alkuunsa, mutta lentää hän saa - vanhan rahtiristeilijä Shannonin miehistön jäsenenä. Hänen työnsä ei ole hohdokasta, mutta hei, mitä sen on väliä niin kauan kuin saa kulkea siinä lumoavassa tyhjyydessä, jota sanotaan avaruudeksi? Shannon on parhaat päivänsä kauan sitten nähnyt rahtiristeilijä. Se on myös alus, joka toteuttaa Blazen toiveen päästä avaruuteen. Se ei ole hieno eikä uusi, mutta se lentää - ja poikkeilee paikoissa, joissa voi tapahtua mitä tahansa. Eräällä matkallaan Shannon laskeutuu Thunin rahtikentälle, ja siellä Blaze joutuu sotketuksi tapahtumaan, joka on vähällä koitua kohtalokkaaksi sekä hänen uralleen että hengelleen.Shannonin tarina jatkuu – ja Blazen, joka luo siinä jätejepen loistotonta uraa. Hän pitää itseään ihmisistä onnellisempana, sillä hän saa tehdä sitä mitä rakastaa eniten: hän lentää avaruudessa, sen pimeydessä, kylmyydessä, tyhjyydessä, mutta myös lukemattomien ihmeellisten tähtien loisteessa. Breit on tunnistanut Blazen, mutta Blaze ei halua eikä aio hyväksyä sitä. Uusi, kaunis navigaattori Xanny saa Shannonissa aikaan hurjan tunteitten pyörremyrskyn. Blaze joutuu miettimään, mikä hänen elämässään on todellista ja mikä sellaista, johon hänellä itsellään ei ole mahdollista vaikuttaa.

Tämä tositapahtumiin perustuva tarina kertoo kahden näennäisesti täysin erilaisen ihmisen ystävyydestä, joka rikkoo rajoja, sellaisiakin, joiden ei yleensä tiedetä olevan rikottaviksi mahdollisia. Ystävykset ovat kaukana toisistaan niin maantieteellisesti kuin ajallisestikin, mutta yhteistä heille on inhimillisen elämän paras elementti, luomiskyky. Heidän maailmankuvansa poikkeaa tavallisten ihmisten maailmankuvasta, joskus kenties hätkähdyttävilläkin tavoilla. Silti he ovat lujasti kiinni tässä elämässä, tässä ajan ja paikan kohdassa. Eikä tämä tarina ole turhantärkeää jäykistelyä vaan täydesti elettyä elämää.


Seitsemän novellia, joitten punaisena lankana kulkee outous. Hiukan mystinen, tai hiukan pelottava, tai vain omituinen.
Näissä seitsemässä tarinassa tapahtuu outoja asioita. Aikajänne ulottuu kaukaisesta tulevaisuudesta menneisyyteen, josta paljastuu kauhea salaisuus. Muuan nainen selviytyy nokkelasti häijystä miehestä ja ahneesta vävystä. Pohjoisessa eräs onneton perhe joutuu osalliseksi selittämättömään tapahtumaan. Vielä pohjoisempana nuori eskimo ajaa koiravaljakollaan suorittamaan merkillistä tehtävää. Ja lopuksi tavataan kesämökillä lomaileva perhe, jonka isä kohtaa jotain kummallista ryhtyessään vaihtamaan kaasupulloa.

ILMAINEN!


Tämä kirja perustuu blogiin, jota pidin kuuden vuoden ajan, vuosina 2006–2012. Noitten vuosien aikana johdin sittemmin legendaariseksi muodostunutta pienkustantamo Voimasanaa. Samaan aikaan minulla oli meneillään monenlaisia muitakin työprojekteja. Elin täyteläistä ja kiireistä elämää, mutta ei se toki ollut pelkkää työntekoa. Olin mm. myös vähintäänkin yhtä legendaarisen kansainvälisen järjestön, The Temple of Setin adepti; henkinen etsintä ja sisäisen minän kehittäminen ovat aina olleet minulle tärkeitä. Näissä kirjoitelmissa tarkastelen asioita huumorin kannalta, vaikka saatankin joskus pistää terävällä kielellä. Tarinointini ei ole kuolematonta proosaa, mutta hyväntuulista se on, usein hauskaa ja aina enemmän ilkikurista kuin pahantahtoista.Tämän pikku kirjan nimi on Punainen dombrakirja, koska se on alun perin kirjoitettu käsin punakantiseen muistikirjaan. Dombra puolestaan on kazakstanilainen soitin, jonka ääni voi avata polun suoraan ihmisen sisimpään, sinne, missä hänen elämänsä suuret salaisuudet piileksivät. Dombra symbolisoi ihmistä, joka etsiytyy Kaikkeuden salaisuuksien pariin, sitkeästi ja itsepintaisesti, välittämättä siitä, pääseekö koskaan perille. Matka itse riittää. Usein sen onkin riitettävä, sillä perillepääsystä ei edes ole mitään takeita.